Information & allmänna regler

En bastu finns tillgänglig för boende i kv. Lokomobilen. Bastun med tillhörande dusch och wc, hittar du i gemensamhetshuset, Badvägen 24.

För att kunna nyttja bastun, krävs det en bastunyckel. Nyckeln kostar 200:- i engångsavgift, och beställs via mail till info@lokomobilen.se

Bokningsskärmen som sitter på väggen är till för att boka bastutid på plats. Använder du den för att spela upp musik är du ansvarig för att den ställs tillbaka till bokningsläget innan du avslutar ditt bastubad.

Vänligen observera att du får max boka två pass åt gången. Varje pass är 2 timmar.

OBS; Med att ange ditt namn och ditt lägenhetsnummer, godkänner du våra regler för registrering av personuppgifter. Inga uppgifter från bokningssystemet sparas, utan raderas direkt efter att bokningen är avslutad.

All städning och skötsel av bastun utförs av bastuanvändarna själva! Detta betyder följande:

Torka av bänkar och stolar

Sopa och våttorka alla golv

Kontrollera att bastuaggregatet är avstängt efter användning

Kontrollera att fönster och dörrar är stängda och låsta

Badregler

  • Duscha alltid innan du går in i bastun.
  • Tag med dig en handduk att sitta på inne i basturummet. Stanna så länge du tycker att det är skönt, av och till går du ut och svalkar dig med en uppfriskande dusch.
  • Visa hänsyn mot andra bastubadare. Bada inte i högre temperaturer än att alla kan uppskatta det.
  • Små barn tycker också om att bada bastu. Låt dem plaska med en balja vatten nere vid golvet eller nedre halvan där temperaturen är låg, men håll dem under uppsikt.
  • Avsluta alla bastubad med en lång sval dusch.
  • Klä aldrig på dig direkt efter bastubadet, då börjar du svettas på nytt. Sitt kvar naken utanför bastun och koppla av, njut en kall dryck och känn hur gott du mår! Klä på dig först när kroppen har blivit avkyld och hudens porer tillslutna.

Boka bastun

DU BOKAR BASTUN I VÅRT BOKNINGSSYSTEM UNDERTILL, ALTERNATIVT MHA BOKNINGSSKÄRMEN I SKÅPET TILL HÖGER OM INGÅNGEN. VÄLKOMMEN!