Bastun

I Lokomobilens gemensamhetshus, Badvägen 24, finns en bastu som är tillgänglig för medlemmar i Brf Kalkbrottet och Brf Stationsparken. Till bastun finns även tillhörande dusch och toalett.

För att kunna nyttja bastun, krävs det en bastunyckel. Nyckeln kostar 200:- i engångsavgift, och beställs via vårt kontaktformulär. Nyckeln skall återlämnas när man flyttar från föreningen. Lägg nyckeln i ett förslutet kuvert tillsammans med en lapp med ditt namn, adress och lägenhetsnummer. Lägg sedan kuvertet i en av brevlådorna till våra bostadsrättsföreningar som finns vid gemensamhetshuset.

Bokning av tid är kostnadsfritt och kan göras längre ner på denna sida, eller så bokar du via bokningsskärmen som sitter på väggen nere i bastun.

All städning och skötsel av bastun utförs av bastuanvändarna själva!

Detta betyder följande:

  • Torka av bänkar och stolar
  • Sopa och våttorka alla golv
  • Kontrollera att bastuaggregatet är avstängt efter användning
  • Kontrollera att fönster och dörrar är stängda och låsta

Att bada bastu - regler, tips & råd

Duscha alltid innan du går in i bastun.

Tag med dig en handduk att sitta på inne i basturummet. Stanna så länge du tycker att det är skönt, av och till går du ut och svalkar dig med en uppfriskande dusch.

Visa hänsyn mot andra bastubadare. Bada inte i högre temperaturer än att alla kan uppskatta det.

Små barn tycker också om att bada bastu. Låt dem plaska med en balja vatten nere vid golvet eller nedre halvan där temperaturen är låg, men håll dem under uppsikt.

Avsluta alla bastubad med en lång sval dusch.

Klä aldrig på dig direkt efter bastubadet, då börjar du svettas på nytt. Sitt kvar naken utanför bastun och koppla av, njut en kall dryck och känn hur gott du mår! Klä på dig först när kroppen har blivit avkyld och hudens porer tillslutna.

Boka bastun

Bokningsskärmen som sitter på väggen är till för att boka bastutid på plats. Använder du den för att spela upp musik är du ansvarig för att den ställs tillbaka till bokningsläget innan du avslutar ditt bastubad.

Vänligen observera att du får max boka fyra pass åt gången. Varje pass är 1 timme.

OBS! Genom att ange ditt namn och ditt lägenhetsnummer, godkänner du våra regler för registrering av personuppgifter. Inga uppgifter från bokningssystemet sparas, utan raderas direkt efter att bokningen är avslutad.